Undervandsrugby

Undervandsrugby er den eneste sport i verden, hvor spillet foregår i alle 3 dimensioner 

Klub

Dykkerklubben Hajen indgår i et klubsamarbejde med andre dykkerklubber i Nordsjælland omkring undervandsrugby.
Holdet (UV-Nordsjælland) spiller i øjeblikket i 2. division Øst i den nationale turnering. Aldersspændet på holdet er fra 16 til 65 år.
Hovedformålet med holdet er selvfølgelig undervandsrugby, men det er lige så vigtigt at have det sjovt.

Nye medlemmer er selvfølgelig velkomne !!!

Udstyr

For at spille undevandsrugby skal der bruges lidt udstyr som er: Dykkermaske, snorkel, svømmefødder, hætte og håndledsbånd.

Du er velkommen til at låne udstyr de første gange… Så du kan finde ud af om spillet er noget for dig !!
Kontakt os før du dukker op i svømmehallen, så vi ved at du skal låne udstyr.

Om undervandsrugby

Der spilles på tværs af den dybe ende af et svømmebassin med en bold på størrelse med en håndbold, som dog er lidt tungere end vand, hvilket blot betyder at bolden synker i vandet frem for at stige op. De to hold kæmper om at lave flest mål i modstanderens mål, der står på bunden. Man scorer ved at putte bolden ned i modstanderens mål. Bolden må ikke komme over vandet, hvilket betyder at alt spil foregår under overfladen. Undervandsrugby er en kontaktsport, hvor det er tilladt at tackle og fastholde modstanderen. Men bare rolig, der er regler der forhindrer hårdt spil og drukneulykker. Man må eksempelvis kun tackle den boldførende spiller, som kan slippe bolden hvis der er behov for frisk luft.

Banens tredimensionelle form er en ekstra ufordring, der giver mange muligheder og sjove situationerunder spillet. Det betyder jo i praksis at man ikke ‘bare’ skal orientere sig til højre og venstre for at finde medspillere eller modspillere, men også op og ned!! Denne tredje dimension er typisk noget man lige skal vænne sig til og er samtidigt en ting ved spillet der gør det ekstra sjovt.