Snorkeldykning

Information om snorkeldykning og de forbundne aktiviteter.

Som snorkeldykker i Hajen skal du være fyldet 10 år og kunne svømme mindst 200 meter.

Men der er også en del snorkeldykkere over 18 år, som dyrker uv-jagt og fridykning.

Vi snorkler i åbent vand de fleste fredge fra midt i maj til midt i september. Her laver vi strand og båd dyk i nærområdet af Halsnæs og vi fokuserer på at alle får en god oplevelse, hvad enten du er erfaren fridykker som kan dykke langt eller du er nybegynder og helst vil ligge på 1-2 meters dybde.

Fra midt septemer til slut april er der snorkeldykning i Hillerød svømmehal fra 19-21.

 

Vi deltager i Dansk Sportsdykker Forbunds junior aktiviteter så som sommerlejr og juniorlege

Fakta om… luft på flaske

Atmosfærisk luft

Luften omkring os består af 21% oxygen (ilt), 78% nitrogen (kvælstof) samt en række gasser i meget mindre mængder. Denne luft bruges oftest til dykning og komprimeres sædvanligvis til 200 bar, så der i en 15 liters flaske kan være ca. 3000 liter luft. Ved brug af atmosfærisk luft til dykning er der en maksimal dykkedybde på ca. 40 meter.

Teknisk luft / Luftblandinger

For at forøge mulighederne ved flaskedykning kan man bl.a. dykke med Nitrox, der er en sammentrækning af nitrogen og oxygen. Nitrox er en gasblanding hvor der tilsættes oxygen til den atmosfæriske luft, hvilket mindsker risikoen for dykkersyge og kan forlænge dykkertiden (men ikke dybden). Klubben har udstyr til at lave blandinger beriget op til 40% oxygen, kaldet Nitrox40, indeholdende 60% nitrogen.

Andre luftblandinger der anvendes til teknisk dykning er bl.a. Trimix (blanding af oxygen, nitrogen og helium)